maanantai 11. huhtikuuta 2016

1/6




Puolitoista viikkoa ulkomailla
 ja nyt se jo tuntuu ikuisuudelta. Työssäoppiminen jatkuu taas, tälläkertaa Kanariansaarilla Fuerteventurassa, luokkatoverin kanssa. Yritys on Vacanzy & Collection nimeltään, joka mm. ostaa vanhoja huoneistoja ja remontoi ne uusiksi ja vuokraa loma-asuntoina matkaajille. Tässä sitä istutaan päivittäin koneen edessä SketchUppia vääntäen ja ideoiden, kahvin voimalla mennään :D



     Palataanpas tiivistetysti päiviä taaksepäin. 
    
     Reissuun lähdettiin aluksi ihan omalla autolla 5. päivä lauantaina aamuyöllä, ensin kohti Raumaa josta kyyti vaihtui luokkatoverin seuraan. Ennen Porista lähtöä laukut tuli vielä purettua ja pakattua kertaalleen. Vaikeuksia oli vielä arvioida niitä lämpimiä-ja kesävaatteita kun ei näin kaukana etelässä ole koskaan tullut käytyä eikä varsinkaan tähän aikaan vuodesta. Muutamia kertoja olen vanhempieni kanssa ulkomailla käynyt, mutta siitä onkin aikaa enemmän kuin 6 vuotta. Lähtöä hiukan ahdisti se, että tässä vuosien aikana on kehkeytynyt lentopelkoa kaikkien mediasta nähtyjen onnettomuuksien seurauksena, vaikka tilastollisestihan lentäminen on yksi turvallisimmista tavoista matkustaa.

     No sitten, kentällä oltiin ajoissa ja ihan unenpöpperössä lyhykäisien torkkujen jälkeen, lähtöselvitykset tehtiin automaatilla pienen säätämisen jälkeen ja isot laukut heitettiin itsepalveluna liukuhihnalle. Siinä vaiheessa alkoikin jännittää että tuleeko ne tavarat koskaan perässä :D 
    Lento lähti seiskan aikaan Norwegianin kyydillä Helsingistä kohti välietappia eli Lontoon Gatwickiä, aikaa tuohon kului vajat 3 tuntia. Harmittavaa tuossakin nyt on se, että olen aina halunnut Lontoossa käydä, mutta nyt sitä vain poikkeaa lentokentän kautta. Jokupäivä vielä... Kaupoista löytyi vaikka ja mitä ihanaa, samanlaisia suomesta ei koskaan saisi (mm. reppuja ja laukkuja), mutten niitä vielä uskaltanut ostella kun ajatteli että periltä sitten voisi ehkä löytää jotain hienompaa.  Gatwick tuli kierreltyä aika hyvin läpi sen kuuden tunnin aikana kun aikaakin oli ennen seuraavaa lentoa.
    Seuraavaksi olikin sitten Gatwick-Fuerteventura väli. Siinä vaiheessa kun koneeseen pääsi alkoi jo väsyttää ihan hillittömästi. Koneen lähtö viivästyi jonkun vian takia noin tunnin verran, joka ei tietenkään oloakaan helpottanut :D Valtaosa lennosta tulikin torkuttua, kun en ollut edes mitään lukemista tai tekemistä mukaan pakannut. Perille päästiin ja ehjin nahoin!






Fuerteventuran lentokenttä sijaitsee Puerto Del Rosariossa, joka on myös saaren pääkaupunkia. Perillä Fuerteventurassa olikin jo ilta, laukut tuli perille ja vastassa oli mies jonka nimeä en muista, joka sitten ohjasi pieneen toimistoon odottamaan kyytiä. . Siitäpä sitten, pian siirryttiin tovin odottelun jälkeen taksiin jonka kuski ei osannut englantia lainkaan, eikä hajuakaan että mihin sitä seuraavaksi mennään. Kyllä sitä siinä vaiheessa kielimuurin ja hämmennyksen vallassa mietti että mihin hemmettiin sitä oikein lähti :D 

Sieltäpä sitten kentän reunoilta lähdettiin hirveetä kyytiä ajamaan kohti Corralejoa, jossa meidän asuntola sijaitsi. Liikennekulttuuri on aika kamala verrattuna Suomeen; uhkarohkeita ohituksia näkyi kyllä ja epämääräisiä kiihdytyksiä kapeilla teillä. Tää saari on pääosin melkosen tuliperäistä aavikkoa, niin ettei kaupunkien välillä juuri kasva mitään. 

    Perillä Corralejossa sitten vastassa meitä oli yksi ohjaajista avaimen kanssa. Tottakai se oli pitkään omassa kodissa asumisen jälkeen pienimuotoinen shokki kun oven avasi ja vastassa oli ränsistyneet oranssit sohvat, rikkinäisiä tuoleja ja kerrossänky. Uunista ei tietoakaan ja kylppärin suihkuverho nätti siltä ettei sitä oltu vaihdettu pariinkymmeneenvuoteen. Pyykinpesukone oli ulkona terassilla, tosin ihan loogisista syistä. Kahvinkeitin kyllä oli! Muutoksen totutteluun meni kepeästi muutama päivä ja kyllä täällä asuminen on nyt tällä hetkellä ajatellen varsin mukavaa, välillä kyllä tietenkin kaipaa sitä omaa kotia ja omaa rauhaa :D

Saapumisesta seuraavana maanantaina kävimme mobile & educationin toimistolla palaverissa täyttämässä papereita ja sen jälkeen tutustumassa itse työpaikkaan. Varsinaisesti töihin tulimme vasta tiistaina. Tehtäväksi tulikin heti sijoitella remppatyön alla olevaan asuntoon huonekalut. 


Ensimmäisen viikon tiivistetty yhteenveto olikin melkeen jo siinä. Eka viikko oli ilmaston puolesta aika viileä ja todella tuulinen, kehuttavan lämmintä alkoi olla vasta loppuviikosta, jolloin sitä ehti aurinkokertoimista huolimatta polttamaan mm. naaman. Nyt toisen viikon puolivälissä alkaa olla melkoisen kesäinen fiilis jo. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti